2019-03-02 254 瀏覽
新年過後,姊妹們的相聚時間又開始多咗,之前睇過一些飲食專刊有介紹到,想訂位都full咗,作為一個名符其實為食貓的朋友咁次終於有機會同我去睇真d,食好d。位於觀塘假日酒店裡面新開的Walter Bistro餐廳是行buffet模式,餐廳光線明亮,唔會給人好暗啞,裝修色彩好清新,裝潢設計好舒適,沒有酒店buffet的華麗風格,餐廳的style係平易近人的一種,褪去咗一種拘謹,給人一種放鬆心態,例如當你辛苦一天工作,搵一間餐廳食一餐好嘢,坐得舒服,放鬆一下心情,這裡最適合不過。 我和朋友仔訂咗晚飯,這裡晚飯係半buffet形式,主菜有幾款食物選擇,每人可以享用一份主菜,而頭盤,海鮮、壽司、salad、中式料理,甜品則是自助任食,岩嗮我哋可以咩都食d。雖然,這裡的buffet食物不是酒店那樣超級多款式,但應有的都有,個人覺得食物貴精不貴多,而且價錢都好抵。朋友仔喜歡食海鮮,一邊食一邊讚d嘢食新鮮好食,龍蝦,青口係佢個摯愛,特別係個主菜羊架,令佢成晚都好欣賞,羊肉好juice,好香但唔羶。而我最欣賞係當日有special oyster、龍蝦,蠔好鮮,好肥美,龍蝦好彈牙,鮮甜,當然唔少得飯後甜品,

,當然唔少得飯後甜品,杯裝雪糕,抹茶味好濃,一d都唔輸大家平時都熟悉的口碑好的抹茶,朱古力雪糕都好正,裡面有d朱古力碎,令到雪糕食落有唔同層次口感。由於我哋食得太飽未能一一品嚐d甜品,而且聽餐廳員工結束d甜品係homemade,沒有不足,帶點可惜,唯有俾為食嘅自己一個藉口,下次再來大快朵頤一餐
2019-02-16