2018-10-30 504 瀏覽
旺角餐廳林立,日式韓式泰式中菜小炒蒸鍋,火鍋放題,各式形式的,真是太多選擇了。呢日午聚,最後我同朋友決定食呢間放題,食放題一個價錢咩菜都有得之食,咩都試勻到,番本唔難,係唔使頭痛食咩、餐廳座位坐得幾舒服唔迫,裝修明亮。當然食放題重點在食物要款色多同埋好味,朋友話呢間款色選擇類型好多,味道不錯。刺身係食放題份點既指家作動作,我當然都唔會執輸啦同朋友番點左3輪都係無得輸款式又多、份量又夠、夠鮮唔會成陣冰味平時放題得得多刺身,呢期我轉左口味主攻食壽司 如果食厭壽司真係可以轉下類別,火炙壽司真係放題必點D火炙壽司好正,出去食都十幾蚊一件,呢到任你食,上到枱仲要仲有微溫同埋紫菜好脆口,好食尤其係火炙三文魚同炙燒牛肉值得推介既,真係食落有別平時既壽司味道我地食完都忍唔住嗌多幾輪炸物熱辣辣送到,炸年糕好好食,外脆,但係入口好嫩滑。加埋奶帶點甜,我地嗌左3次。仲有炸天婦羅、炸雞翼、炸榴槤彈、年糕等,真係好香口好吸引,食落又熱,一食就知係即叫即炸,都係放題必點。都係好推薦最後當然不少得必點既壽喜燒啦佢呢道既壽喜燒牛既份量係多到就黎滿,肉唔肥,湯底濃,正呢個牛粒又係,煎得非常香口〝蒜爆得好脆口,我有就咁食

刺身係食放題份點既指家作動作,我當然都唔會執輸啦
同朋友番點左3輪都係無得輸
款式又多、份量又夠、夠鮮唔會成陣冰味

平時放題得得多刺身,呢期我轉左口味主攻食壽司

如果食厭壽司真係可以轉下類別,火炙壽司真係放題必點
我地食完都忍唔住嗌多幾輪

最後當然不少得必點既壽喜燒啦
佢呢道既壽喜燒牛既份量係多到就黎滿,肉唔肥,湯底濃,正
呢個牛粒又係,煎得非常香口〝蒜爆得好脆口,我有就咁食
值得一讚既仲有炒蜆,有少少紅辣椒,不過就不覺得有辣味,蜆肉非常飽滿,味道鮮甜無沙
呢個蟹粥都唔錯,粥好綿,同埋帶有微甜,清清腸胃之選

螺肉係我平日既至愛,黎到食放題可以全點食到夠皮為止

甜品的的色色咁一口入,款式非常多,貪心既可以試勻晒咁多款甜品﹛因為已飽到反反地艇所以只係戰鬥到3件,同埋隊左個杯哈根大師雪糕做個完美既尾聲。

已數不清同朋友狹埋飲左幾多罐野飲
,每次食實在太瘋在喇
一個價錢就食到咁多款野食,錢合理,野食質素有保證,無漏單。放題雖然係有限時兩個鐘,就對於勁食無極限既我黎講,根本無難到,亦係我愛食放題既原因之一。無怪乎這麼多人愛食放題,不知不覺食到太飽了,雖則食大左條腸,但出得黎開餐~最緊要食得滿足同盡興。
午餐