2022-10-05
起雪糕關注組見到The Farmhouse有自家制雪糕,平時食自助餐提供的雪糕多數是Häagen-Dazs或者Movenpick,為左個雪糕就嚟到The Farmhouse食個lunch buffet。餐廳分凍食及熱食兩區,lunch buffet 都無期望會有好多回本海鮮食,原來無希望都會有失望,以自助餐嚟講,體驗都算差海鮮只有青口及凍蝦刺身就有希靈魚,吞拿魚、三文魚、𩶘魚,刺身質素一般,拎左一轉食完都會再拎食物種類唔多,熱食區的食物選擇又少,仲要一開始比人拎晒fill唔切啲食物,要行幾轉先fill到食物,感覺真心差。lunch buffet 提供了點心包話珍珠雞、燒賣、蒸包好小酒店buffet 會有蒸點心提供,味道真心係唔好食。湯類無論中湯及西湯都有好稀,中湯比起茶餐廳的例湯還要差,可以用湯水嚟形容。扒類及串燒味道唔錯,唔會太鞋口或太乾熱食個椒鹽豬扒,又乾又硬又鞋呢個即撈嘅沙律係成個自助餐我最滿意的食物。呢個就係重點食物,雪糕由職員筆,每球都好細,雪糕真係有驚喜,味道特別,絕對比得上某大品牌的雪糕。
海鮮只有青口及凍蝦
扒類及串燒味道唔錯,唔會太鞋口或太乾
熱食個椒鹽豬扒,又乾又硬又鞋
呢個即撈嘅沙律係成個自助餐我最滿意的食物。