2021-07-18
真係未試過去間咁差嘅舖頭,禮拜日12點左右黎到,係門口企左好耐都冇人出黎招呼,等極都唔見人咪自己搵個卡位坐。戈陣舖頭人流得一半都冇,我地坐低左,個樓面先出現,對話如下:佢:你地係做咩我:下?佢:你地係想點,你地幾多位我:兩位囉佢:兩位唔係坐係到,出黎我真係聽到已經唔知俾咩反應,一黎質問咁嘅態度,如果你係門口守住,我都唔會自己揀位啦,何況當時都冇人,坐邊有咩分別😅 你話你間舖好旺就話啫。到我坐低填完紙仔俾佢,佢先講原來要分開填,下兩碗麵咋喎,眼有事唔識睇?係都要人分開填?都算啦,填完之後黎收單到上菜,全程啞左咁,粗手粗腳擺落枱面就算,完全冇叫人「小心」「唔該」「唔好意思」呢啲,我作為客人都好態度過佢,西口西面咁上菜又唔講呢碗係乜。重點係間野啲野食勁普通毫無特色,一碗酸辣粉一舊肉好冇,真係淨係得碗麵同汁,連埋熱飲要收$78,痴線我去食雲x香唔好?-_- 唔好食,唔抵,服務差到貼地,佢仲好意思收我加一,請問你服務左我啲咩?坐低連杯水都冇?祝你早日執笠啦尤其係個樓面做野咁嘅態度,好自為之。
佢:你地係做咩
我:下?
佢:你地係想點,你地幾多位
我:兩位囉
佢:兩位唔係坐係到,出黎