2022-08-24
同老婆都有一段時間冇出去行街食飯了,今次過去天后行下街搵下野食,原來這邊都已經有一兩幢新起的商業大廈,內裡都有好幾間食店,入去睇下,到最後搵到這間日本居酒屋試下先。【乳酸梳打】夏日炎炎,都係叫了杯乳酸梳打,味道酸酸甜甜,清新又冰凍。【雞中翼】雞翼燒到外皮的表面勁香脆,但內裡又有肉汁,非常鮮甜美味。【生燒鰻魚】一來到比想像中厚身,肉身夠厚又夠彈牙,魚皮表面燒得非常香脆。值得推介。【豚肉芝士】豚肉包住原粒芝士,口感不錯,仲有拉絲的感覺。【炸蛋】眼見親手整炸蛋,見他將一隻流心蛋放入蛋汁再加上麵包糠先放入爐炸,炸起了,內裡非常流心,仲要深橙黃色,勁有蛋味,外脆內軟,真不錯。【唐揚池魚仔】近期愛上左這個池魚仔,同朋友老婆去吹水送飲品一流,炸得又夠乾身又不覺有油膩感,食落非常香脆又脆卜卜。【炸雞飯-南蛮炸雞丼】南蠻炸雞口感十分有特色,每件炸雞都算大件,外皮炸得勁香脆,內裡勁juicy,再加上自家制他他醬,真不錯,真係好餸飯。
【乳酸梳打】
夏日炎炎,都係叫了杯乳酸梳打,味道酸酸甜甜,清新又冰凍。
【雞中翼】
雞翼燒到外皮的表面勁香脆,但內裡又有肉汁,非常鮮甜美味。
【生燒鰻魚】
【豚肉芝士】
豚肉包住原粒芝士,口感不錯,仲有拉絲的感覺。
【炸蛋】
【唐揚池魚仔】