2011-06-22
星期六,都會預左呢間野是勁多人~呢間野,我在2007年食過後就冇來過了,還記得當時是食蓄茄蛋通 + 無敵檸麥脆脆~個時已覺得呢個係無敵duo~2011年,我便與yin到訪此地~食 and 食~~大約4時,我地终於行到呢間(已見人龍的街邊檔),個個都係烈日當空下食住熱騰騰的tomato-related food~~我地等左大概10mins都有位了,坐低時便看看menu,我地已選定了︰凍奶茶(少冰﹑少sugar) - 我其實係好少飲cold drink的,但因為敵不過mr.sunshine,都係surrender了,不過tea香十足,很讚!!!蕃茄腿牛米︰原來個日太late了,通粉已經sold out,不過都不錯,很有stay-home風味,但並不太impressive!蕃茄腿牛公仔面︰yin說看己整得會仲好食wo~~不過我唔會質疑的~~~~幼醬麥多︰第一次食,好好食,chunky的toast配上奶油及花生醬,啖啖juicy,toast上仲有粒粒dried raisin,增加口感呢~檸蜜脆脆︰signature dish,上碟時成個mickey mouse頭咁,很可愛! 佢真係好crunc
2011年,我便與yin到訪此地~食 and 食~~
p.s. 個度有位嬸嬸好攪野,好似有時串佢都唔知咁~