2023-03-08
隨變火鍋 - 銅鑼灣今日去到銅鑼灣登龍街v point搵嘢食 呢度有好幾間食肆 而我哋就去咗隨變火鍋打邊爐 店員好好 安排我哋坐餐廳最角落頭嘅二人卡位 夠曬私人空間 而且個View仲好好 落地大玻璃可以望到銅鑼灣嘅高樓大廈同水泄不通嘅交通 仲望到小小跑馬地馬場㖭 我哋首先叫咗個麻辣雞煲 本身我以為食完雞煲先打邊爐 但係原來呢度嘅麻辣雞煲係已經連湯上 裏面除咗有雞件之外 仲有洋蔥蒜等材料 麻辣湯偏向港式麻辣 唔同於四川麻辣火鍋料叫咗四色餃子拼盤 香菇 娃娃菜餃子拼盤包括韭菜餃 鮮蝦雲吞 木耳餃同埋魚皮餃 鮮蝦餛飩脹卜卜隻蝦大隻又彈牙好足料 魚皮餃都好出色 外皮煙韌內裏Juicy另外仲叫咗幾串串燒孜然牛肉串 牛肉帶點脂肪 所以好香口 孜然粉味足一夜情 即係雞中翼包脆皮芝士腸 坊間少見 味道都幾好 可以一試燒雞皮 有驚喜 燒到勁香脆 一啲都唔膩燒豬頸肉 呢個其實唔肯定係咪黎錯咗 黎到係豬肉包咗蘆筍 仲加咗個小食椒鹽豆腐 豆腐炸到有皮 所以外皮好香脆 內裏好嫩滑#相機食先 #手機食先 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #deliciou
火鍋料叫咗四色餃子拼盤 香菇 娃娃菜
另外仲叫咗幾串串燒
孜然牛肉串 牛肉帶點脂肪 所以好香口 孜然粉味足
燒雞皮 有驚喜 燒到勁香脆 一啲都唔膩
燒豬頸肉 呢個其實唔肯定係咪黎錯咗 黎到係豬肉包咗蘆筍
#相機食先 #手機食先 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #hkfood #香港美食 #美食 #火鍋 #雞煲 #隨變火鍋 #銅鑼灣