2022-12-09 432 瀏覽
呢排凍左好多  今日同男朋友去旺角行街 行到夜晚七點幾 覺得好肚餓 問男朋友食咩 我話好鬼凍啊 佢就提議不如去食打邊爐 我就即刻上到去OpenRice我睇吓有咩好食 一搵火鍋店 就彈咗呢間靚煲皇出嚟 又近喎 就即刻打電話book位 問完店員 仲有位 就馬上行過去 我哋喺朗豪坊行過去5分鐘左右就會度 一條路直過 好方便又好搵 一坐低店員就攞咗一樽熱茶過嚟 出面又大風又凍 有杯熱茶飲下 成個人都暖曬🫢店員好熱心 問我哋有冇嚟食過 我哋話冇 佢就推介左呢個靚煲皇俾我哋試吓🤭咁佢就幫我哋落咗個煲先個煲一上 個煲一滾 哇 個湯香到 好香豬骨湯 我哋即刻畢咗一碗嚟飲下 煲湯豬骨味好重 又有啲胡椒味辣辣地 一啖湯落去 成個人個暖笠笠 再試下啲豬骨先 入邊有筒骨啱晒我鍾意食骨髓 仲有啲豬軟骨 豬手 最重要係有五隻扇貝 啱晒我男朋友鍾意食海鮮😋😋飲完淡湯 d生料就陸陸續續咁上 打邊爐一定要有牛肉啦 叫咗一碟細極上肥牛 聽店員講 係安格斯 啱晒我呢啲鍾意食肥肥地既人 因為我好怕啲牛太瘦 唔夠肥就會唔夠牛味 所以呢款啱晒我 又重牛味 又滑 雖然細極上已經好足料 但係真係唔夠喉 就再試埋個手切 聽店員講係本地
個煲一上 個煲一滾 哇 個湯香到 好香豬骨湯 我哋即刻畢咗一碗嚟飲下 煲湯豬骨味好重 又有啲胡椒味辣辣地 一啖湯落去 成個人個暖笠笠 再試下啲豬骨先 入邊有筒骨啱晒我鍾意食骨髓 仲有啲豬軟骨 豬手 最重要係有五隻扇貝 啱晒我男朋友鍾意食海鮮😋😋飲完淡湯 d生料就陸陸續續咁上 打邊爐一定要有牛肉啦 叫咗一碟細極上肥牛 聽店員講 係安格斯 啱晒我呢啲鍾意食肥肥地既人 因為我好怕啲牛太瘦 唔夠肥就會唔夠牛味 所以呢款啱晒我 又重牛味 又滑 雖然細極上已經好足料 但係真係唔夠喉 就再試埋個手切 聽店員講係本地鮮牛頸脊 好重牛味 本人同男朋友都係牛肉狂👍🏻😹後生仔女一定鍾意食響鈴啦 呢度啲響鈴係即叫即炸 唔係一盒盒嗰啲 一上嘅時候好香 即刻夾一嚿 放入湯入邊吸一吸啲湯先 仲叫咗個太極鴛鴦滑 係蟹子蝦滑同黑松露墨魚滑溝埋 啲黑松露味好香 唔係假嗰啲 啲蟹子一粒粒咬落去一粒粒爆珠 叫多碟野菜籃 入邊有幾種菜 就唔使揀食咩菜 又可以一次過食幾款 正🙌🏽 兩個人真係食唔晒 啲嘢都好足料 我哋係追求高質素嘅食物,所以願意付出高啲價錢去食好啲,好過食埋啲價錢雖然平,但係唔入得口嘅垃圾食物 要真係講多次 個湯真係好好飲 好好飲 好好飲 重要嘅嘢要講三次🫣🫣啲牛真係好有牛味 食得出係好新鮮 🫡下次一定會再嚟食過👍🏻👍🏻
2022-12-07