主打🍲台式火鍋既老鍋,原來最近係午市推出左米線餐🍜用三款台式湯底黎捉住一班想食台灣野又唔想係中午打邊爐既客人。米線餐配料多達二十款,揀一款主食、兩款配料、仲送埋自家製飲品,價錢相宜。✨🍜鮮雞肉x蜂巢牛肚x桃膠x麻辣養生湯米線 $66桃膠x米線⁉️😱😱😱係配料個欄竟然見到桃膠😱忍唔住加左$10試下!桃膠不嬲淨係係甜品或台式飲品入面見到,但原來加落呢個甜甜地,好香花椒味,少少麻辣既養生湯底一齊食係咁夾!桃膠浸得夠軟身,好有嚼口又唔會太硬😋同米線一齊食竟然出奇地好食OMG‼️🤣另外,鮮雞肉好鬼大塊又多,蜂巢牛肚大大件又夠爽口,兩款配料我都覺得好滿意🥰米線煮得腍左d,但份量超多超大碗,男仔食都會好夠飽!✨ 🍜鮮雞肉x皇室魚肚x台灣蛋餃x酸菜養生湯米線 $66酸菜養生湯比麻辣少左份油膩感,比較清甜,酸菜用左醃泡菜個種大白菜,有驚喜。🐥雞肉係優質蛋白質所以呢碗都揀左雞肉😝一樣份量夠多又嫩滑👍🏻皇室魚肚食落有d似豬皮🐽🥟台灣蛋餃即係以蛋皮包住豬肉餡,半圓形狀,蛋香十足🥚✨麻辣牛肚絲 $22眼闊肚窄,一開始追加左小食,每條薄切牛肚絲沾滿辣油,幾惹味,不過兩碗米線太大碗,食到小食已經好飽啦😝✨🥤冷泡白桃烏龍

✨🍜鮮雞肉x蜂巢牛肚x桃膠x麻辣養生湯米線 $66

✨ 🍜鮮雞肉x皇室魚肚x台灣蛋餃x酸菜養生湯米線 $66

✨麻辣牛肚絲 $22

✨🥤冷泡白桃烏龍茶 +$8
太口渴又唔想飲咁甜,就試下佢既冷泡茶,烏龍茶中有好微微既桃香,清香解渴,好好飲,用膠樽裝方便飲唔曬可以拎走慢慢飲👍🏻

假日午市黎到都坐到闊落既卡位,桃膠米線既配搭新奇但好食,我下次都會繼續叫桃膠😋😋

📍 老鍋台式火鍋 (京都廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓
午餐