2017-09-27 47 瀏覽
考下大家,呢兩個火鍋怪一星期可以食幾多次火鍋呢?尋日嘅答案仲係3次。不過食埋今餐,就打破我哋嘅紀錄,係今個星期第4次打邊爐啦!上次嚟過紅磡原味棧,火鍋半自助餐真係質素高又抵食,正價每位都只係$208,任飲任食,所以今日決定再嚟多次。火焰魚上次試咗半隻龍穿鳳(楜椒海蝦雞窩),今次就梗係試另一款湯底。我哋今次叫咗嗰名同樣係咁特別嘅火焰魚。一嚟到就見到兩大舊鯇魚腩,超級厚肉,入口啖啖肉,仲要係微微煎過,好香口。話明係火焰魚,就梗係有火焰啦!滾到咁上下,職員就會加燒酒,點埋火,真係好大火呀!另外湯底仲有莞茜、洋蔥、胡椒同紅椒等香料,所以湯底香濃入味,好好味!豪華海鮮拼盤我哋就係因為呢個海鮮拼盤而再嚟嘅,可能佢哋認得我哋,今次嗰拼盤嘅份量比上次多,你睇下啲蜆多到就快跌咁啦!海鮮係依據當日咩新鮮而定,今日就有龍蝦、鮑魚、三點蟹、海蝦、蜆、象拔蚌仔、花螺等,真係份量十足。海蝦真係好生猛,郁吓郁吓。安格斯手切肥牛今次碟牛比上次更大碟,肉質同樣鮮嫩,牛味比上次更濃郁。除咗海鮮同牛,仲有其他肉類同蔬菜任食,真係食到攬住嗰肚走。(記住Like同Share畀朋友)
考下大家,呢兩個火鍋怪一星期可以食幾多次火鍋呢?尋日嘅答案仲係3次。不過食埋今餐,就打破我哋嘅紀錄,係今個星期第4次打邊爐啦!上次嚟過紅磡原味棧,火鍋自助餐真係質素高又抵食,正價每位都只係$208,任飲任食,所以今日決定再嚟多次。

安格斯手切肥牛
今次碟牛比上次更大碟,肉質同樣鮮嫩,牛味比上次更濃郁。
安格斯手切肥牛

除咗海鮮同牛,仲有其他肉類同蔬菜任食,真係食到攬住嗰肚走。

(記住Like同Share畀朋友)
2017-09-26