2023-12-06
天氣涼左,好多時出街食飯都想打邊爐,今日係尖沙咀行街見到呢間樓上邊爐好似係新開既,膽粗粗入去試下佢,餐廳裝修係走宮廷風,座位都幾闊,我見仲有兩個vip 房,人多包房食都幾正蝦膏單骨雞翼係打邊爐前叫左個香口小食試下,食物上枱熱辣辣,好香脆,雞翼得單骨所以好方便一啖一隻,味道帶有蝦膏既咸香味,都幾夾麻辣鴨血+重量級芫荽皮蛋豆腐鍋今日好貪心,叫左兩個湯底,有重口味同清新口味,麻辣湯底係死辣果款,辣得黎幾香口,食到有好多香料味,而鴨血都幾滑溜,芫荽皮蛋豆腐好足料,大量既芫荽令個湯底好香,湯底滾左我即刻飲左一碗,好有屋企既味道,好正!伊比利亞豚肉拼本地肥牛兩款肉既油花都好平均好靚,豚肉入口好香豬肉既油脂香味,肉好嫩滑,而本地肥牛既牛肉好香濃,雖然睇落唔算多油口,但每片淥幾秒,牛肉嫩滑得黎又幾香牛既油脂味炸響玲響玲係餐廳即炸既,所以上枱時仲熱熱地,呢度既響玲配有一個酸汁,可以當小食咁食,唔淥既響玲配酸汁有少少似飲茶既腐皮卷,我都係鍾意淥佢一兩秒既半脆半淋既口感😁😋手打丸加水餃拼盤蝦丸,牛丸,雲吞同韭菜餃各兩粒,牛丸夠彈牙又有濃濃牛肉味,而蝦丸就食到有唔少蝦肉,夠晒真材實料,而雲吞就同出面雲吞舖食到
蝦膏單骨雞翼
麻辣鴨血+重量級芫荽皮蛋豆腐鍋
伊比利亞豚肉拼本地肥牛
炸響玲
手打丸加水餃拼盤
蝦丸,牛丸,雲吞同韭菜餃各兩粒,牛丸夠彈牙又有濃濃牛肉味,而蝦丸就食到有唔少蝦肉,夠晒真材實料,而雲吞就同出面雲吞舖食到嘅差不多,韭菜餃就有少少豬肉同大量嘅韭菜,夠晒香口
蔬菜拼盤
有粟米,油麥菜,娃娃菜同番茄,幾款蔬菜都好新鮮,放係皮蛋豆腐湯底淥,完全食到蔬菜既鮮甜味道
稻庭烏冬
係日本嘅凍烏冬,入口彈牙,配上火鍋湯底係特別好食
樽裝可樂
估唔到呢到既汽水係樽裝,比罐裝既更好味