2023-06-06 461 瀏覽
當日陪男友食呢間特別米線鋪,點解話佢特別呢?因為佢既米線係用火爐配附咁送上~ 好似打邊爐咁,啖啖米線都係熱辣辣❤️‍🔥當日點了:❣️胡椒豬肚雞米線雞湯清甜,雞油不會太多,湯頭感覺冇落味精,飲完唔會口渴;胡椒味道唔算太重;雞肉質地亦好滑嫩;米線份量、軟淋適中,整體食法都有創新、同好味😋❣️肥牛重慶酸辣粉店鋪主打係用爐上既米線,但當日實在太想食酸辣粉,見到menu有就決定試下啦呢間酸辣粉,色、香、味都有,辣度唔會太辣;肥牛肉質就偏鞋身,其他配料都頗多,例如有蘿蔔、腐竹、花生、木耳,而薯粉亦都挺彈牙,整體不過不失💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠總括,鍾意食米線既可以試試呢間,餐廳主打用火爐上,係頗特別~ 越接近食飯時段,都需要等候入座,建議可以避開食飯時段試啦😗

當日點了:

❣️胡椒豬肚雞米線

❣️肥牛重慶酸辣粉

呢間酸辣粉,色、香、味都有,辣度唔會太辣;

💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠