2022-08-13 24 瀏覽
好耐冇打邊爐,今晚約咗同朋友喺大角咀食賦湯稻火,我哋揀咗招牌嘅火焰醉蟹花甲湯底,因為湯底已經有海鮮,我哋就揀咗精選套餐黎食👍蟹鍋一拎到過黎,已經聞到好香嘅酒味,店員炒到咁上下 就喺鍋上點火,揮發一啲酒精 加咗湯之後我哋就開始打邊爐,一開始梗係要試吓個湯底先啦,湯底好香酒味但飲落唔會太濃,岩岩好,而且因為有蟹同花甲,湯底越煮越甜😋即炸響鈴,呢度嘅響鈴係即炸既,好酥脆!而墨魚丸好真材實料,真係可以食到墨魚粒喺裏面🤣手切牛頸脊,雪花分布好平均,而且牛肉有一定嘅厚度,鍾意食牛嘅朋友一定鍾意😎日本雞頸肉,喺出邊街平時好少食到嘅一款食材,雞頸肉食落有咬口,拎打邊爐幾夾👍美國黑豚肉片厚薄適中,肉味濃👍套餐加上鍋底都幾多嘢食,同朋友二人都食得好飽👍🏻

美國黑豚肉片厚薄適中,肉味濃👍

套餐加上鍋底都幾多嘢食,同朋友二人都食得好飽👍🏻