2021-12-27
第一次食流水蝦放題,見IG 好多食評家POST相推介,好似好正咁,決意一試。佔地全層,被安排到坐係蝦缸旁邊,部份D蝦太生猛,一夾就跳所以要搵冰桶凍暈佢先再燒,但有部分蝦已經脫掉觸鬚,甚至奄奄一息但都無店員夾走,有點不安。平時食開海蝦,而泰國大頭蝦是淡水蝦,點都有陣食不慣的異味,就好似食烏頭魚咁,點都本身有陣淡水味,餐廳🍴好好提供左辣椒粉、粗鹽、味椒鹽同孜然粉,但粉吾夠內地個種濃味,辣椒粉唔夠辣。吾食蝦都有其他海鮮,有紅衫魚、扇貝、生蠔🦪、魷魚🦑鮑魚、蜆、沙白等,擺設擺到好似魚檔咁,好吸引,我地已經馬拉松式咁燒海鮮,但個爐感覺吾夠火力,等待時間都耐,平均燒一款都10-15 分鐘。唔食海鮮都有串燒,串燒店員推薦可以放喺爐嘅第二層,慢慢烘燒熟,燒雞皮外脆內軟好似食緊薯片咁吾錯、燒雞腎雞軟骨都大推,發現只要有油脂的食物都好味。雞翼可以唔食,因為醃得唔夠味。啤酒汽水任飲、仲有本地雪糕🍦品牌。正正常常來貨。總結:純粹過吓癮 利申戴頭盔係本人吾鐘意食淡水海鮮 有更好選擇 玩下無妨😃
啤酒汽水任飲、仲有本地雪糕🍦品牌。正正常常來貨。
總結: