2019-08-11
呢間刺身壽司🍣店阿叔一直都好想食,只因佢於Open Rice個評分好高🤔, 喺充滿好奇心底下早前終於搵朋友去食咗!😚.專門店內所有魚生皆來自日本🇯🇵豊州直送,當中就以吞拿魚🐟作為主打。阿叔今次叫咗 晚·江戶刺身定食($298),定食有三文魚湯🥣、沙律🥗、日式燉蛋🥚之外,仲包括8件刺身:中吞拿魚腩、帆立貝、油甘魚同赤海蝦,件件都新鮮肥美,超厚切。無可否認呢度嘅吞拿魚腩🐟真係好正,件件粉紅色,非常新鮮,油脂分佈亦好平均,入口即溶但你又唔會覺得太油膩🤤。油甘魚亦都係一樣,肉厚肥嫩,好香油味;帆立貝同赤海蝦🦐則爽口鮮甜。總括嚟講,以呢個尚算平民嘅價錢食到咁嘅水準,阿叔覺得好滿足,其實原本見佢哋吞拿魚咁出色,仲想叫埋特選鮪盛($238),6件包括大、中、細吞拿魚腩,可惜今次唔太肚餓,下次,下次一定叫!🤤