收左工想搵個地方chill下,飲下野, 記得佢d cocktail 幾好打卡,幾特別,就嚟到灣仔呢間bar 😗 叫左4款cocktail , 幾款小食,邊食邊飲邊聽歌😚😚😚1. 帝女花之庵遇 味道甜甜地,有好香桂花味,中西合併,都幾得意,仲有大吉嶺茶味, 女仔必點,有個胭脂盒,打卡able😚😚😋😋推介👍🏻2. 櫻花樹下呢款都好靚,好岩女士🥰🥰又係好好打卡😂呢杯櫻花味好重😚又略帶梅味,如果本身鍾意飲梅酒,應該都會好鍾意,酸酸甜甜,又清清地🤤 但又層次豐富,飲到gin 既香味,真係想飲多幾杯😉3. 壞女孩杯酒名副其實,味道強烈,好重whisky 味,但杯酒上面,好有心機咁放咗一片朱古力中和返濃烈嘅酒味,如果想飲strong d 味道既朋友就可以揀呢款!☺️☺️☺️4. 矛盾一生呢款似係改良版既bloody Mary 😳 好似將Tabasco 改左做 wasabi, 但wasabi 味就刺激好多, 個感覺都幾特別,想試新鮮嘢都可以試吓😝😝小食😙😙如下我哋食咗鐵板燒羊假、生蠔、扇貝、蜆。羊架都幾大件,兩個人食都夠分,都夠香,啲肉,質夠冧,加咗個有花生醬味既燒烤汁,都幾好食😋生蠔同扇貝,海鮮都算新鮮,

1. 帝女花之庵遇
帝女花之奄遇

2. 櫻花樹下

櫻花樹下

呢款都好靚,好岩女士🥰🥰又係好好打卡😂

3. 壞女孩
壞女孩

4. 矛盾一生
矛盾一生

小食😙😙如下
我哋食咗鐵板燒羊假、生蠔、扇貝、蜆。
生蠔同扇貝,海鮮都算新鮮,生蠔同扇貝都算大隻,味道都好食👍🏻👍🏻
個蜆,上到嚟用錫紙包住,都幾有期待感,一打開,出晒煙,熱辣辣,流晒口水🤤🤤隻隻蜆都大大隻,鮮鮮甜甜,隻隻都有肉,配搭左啲菇,啲菇都好好食,用嚟送酒一流👍🏻🤤🤤

鐵板燒羊架、 扇貝、生蠔

最後講下個vibe , 當晚有駐場live band 都幾好氣氛,幾有feel haha, 當晚仲有人慶祝生日,氣氛都好高漲,啲歌又耳熟能詳😂😂😂食得開心🥳🥳🥳

蒜味炒魷魚
鐵板燒蜆
2024-01-13
$550 (宵夜)
帝女花之奄遇
櫻花樹下