2014-09-27 2004 瀏覽
男朋友知道我之前大魚大肉好想食返清D,同埋我鍾意係靜靜地既餐廳食野,所以今日lunch就搵左呢間cafe試試。係openrice見到人地都話要排隊,所以都帶左袋小食頂下肚先:)去到既時候前面都有六七檯等緊,不過排隊既地方望到餐廳同埋有冷氣涼,所以都唔辛苦。初初想食all day breakfast,但想試兩個main dish,無揀錯 烤菜配番茄忌廉汁長通粉首先賣相唔錯,烤菜唔會烤過龍,清清地幾好味~番茄忌廉汁真係好好味,唔似某D舖頭既番茄汁偏酸。食得出既新鮮。大蘑菇意大利飯烤大蘑菇好正~番茄仔烤熟左仲香甜同juicy。我比較少食意大利飯,因為通常都好濃味。但呢碟偏淡,意大利飯硬身得黎適中,側邊仲伴有海鹽等人按自己喜好添加。我食清,男朋友重口味,可以自己調教就岩我地啦:)嗌左個三色蓉配牛油粟米,有薯蓉,番薯蓉同南瓜蓉。三種我都鍾意既,所以我覺得好正!其實呢兜都幾飽,如果細食既人唔好兩個main加呢個哈哈哈!飲品嗌左flat white,男朋友嗌左iced mochaflat white唔錯,但我覺得杯mocha朱古力味太重,不過都好飲既~下次想舒舒服服食野我都會再幫襯呢到
 烤菜配番茄忌廉汁長通粉
首先賣相唔錯,烤菜唔會烤過龍,清清地幾好味~
大蘑菇意大利飯
大蘑菇意大利飯
烤大蘑菇好正~番茄仔烤熟左仲香甜同juicy。
我比較少食意大利飯,因為通常都好濃味。
我食清,男朋友重口味,可以自己調教就岩我地啦:)
三色蓉配牛油粟米
嗌左個三色蓉配牛油粟米,有薯蓉,番薯蓉同南瓜蓉。
flat white, iced mocha
下次想舒舒服服食野我都會再幫襯呢到
題外話/補充資料: 餐具清水都係自助形式,其實我覺得咁樣仲好~自己黎,好家庭式哈哈~~
2014-09-27
三色蓉配牛油粟米