2023-02-20 1123 瀏覽
今日同海鮮大王一齊去咗灣仔QRE既Misu,揀咗signature special set,非常吸引。午餐包雜菜蟹籽沙律和熱辣味噌湯。前菜二揀一。厚切刺身有三文魚,油甘魚同埋火灸劍魚,每款都清楚食得出鮮味肥美,魚油充足。另一款前菜係南非磯煮鮑魚,慢煮了5個鐘好入味,有咬口又唔會韌,味道有少少似瑞士汁😆餐廳仲有新鮮生蠔,朋友單點咗三款。韓國生蠔好creamy 又有好鮮既生蠔味,英國生蠔比較爽口,而南非生蠔比較細隻,但肉質結實爽口蠔味濃郁。各有各的好滋味。我就加咗荔枝梳打,好多粒荔枝,夏日感滿滿。主角係焗飯(二人份)。由於我唔識點拆蟹肉,所以就加錢(共+$180)改龍蝦焗飯。龍蝦即叫即煮,肉質結實又新鮮,仲配肥美大蜆。飯身軟熟但唔爛,粒粒浸飽鮑魚瑞士汁的鮮甜好滋味。最後,甜品係芝士蛋糕,結結實實的一小件充滿芝士濃香,好味*龍蝦焗飯即叫即做,所以要等,但其實好值得等待🤤👍👍...如果趕時間就唯有下次嘞😉**隔離枱點咗魚生丼都好吸引咁🤤***QRE食完晏等lift走人,次次都要等好耐

午餐包雜菜蟹籽沙律和熱辣味噌湯。
蟹籽沙律

刺身

磯煮鮑魚

生蠔

生蠔

我就加咗荔枝梳打,好多粒荔枝,夏日感滿滿。
荔枝梳打

龍蝦焗飯

最後,甜品係芝士蛋糕,結結實實的一小件充滿芝士濃香,好味
芝士蛋糕

**隔離枱點咗魚生丼都好吸引咁🤤

***QRE食完晏等lift走人,次次都要等好耐
龍蝦焗飯