2011-01-27 60 瀏覽
今日同屋企人一行5日預早食團年飯,我就同佢地黎左呢間星馬餐廳開飯~要問我點解食呢一間的話, 係因為佢呢個海鮮喇沙真係好味都爆,再冇第二個地方個喇沙好味得過佢. 講堅~例叫既肉骨茶一定唔少得, 味道唔係好特出, 不過頂下癮好過冇,再黎就叫左幾個小食分別係炸蝦餅同串燒, 仲有烤薄餅. 不過不失. 今日既主角就係咖哩肉蟹 ($198左右)味道唔錯, 仲可以跟飯或薄餅, 很開胃.當然唔少得海鮮喇沙啦不過太心急食所以連相都冇影,最後唔夠喉就叫多左碟雞.問我係唔係好好食. 我覺得.....不太驚喜, 只係肉質很嫩滑~ 另外甜品選了炸香蕉. 幾特別. 喜歡香蕉的不妨一試~呢晚開左2,3支啤酒, 不過價錢黎講唔值. 可以的話就唔好叫了~呢間野次次黎都好多外國人黎幫襯. 應該guide book 有不少介紹~今次我就好彩, 等左5分鐘 (有book位的)如果平時walk-in 平均等15-20分鐘吧~

今日同屋企人一行5日預早食團年飯,
我就同佢地黎左呢間星馬餐廳開飯~

再冇第二個地方個喇沙好味得過佢. 講堅~

肉骨茶 (大)
炸蝦餅
串燒 (雞肉, 牛肉)
今日既主角就係咖哩肉蟹 ($198左右)

味道唔錯, 仲可以跟飯或薄餅, 很開胃.
咖哩肉蟹
當然唔少得海鮮喇沙啦不過太心急食所以連相都冇影,

最後唔夠喉就叫多左碟雞.
海南雞
另外甜品選了炸香蕉. 幾特別. 喜歡香蕉的不妨一試~

今次我就好彩, 等左5分鐘 (有book位的)
如果平時walk-in 平均等15-20分鐘吧~
2010-12-18
團年飯
肉骨茶 (大)
炸蝦餅
串燒 (雞肉, 牛肉)
咖哩肉蟹
海南雞