2017-10-19 922 瀏覽
叫左個日式蟹沙律<個名唔記得左>朋友食食下食到條韌嘅抆唔斷咬唔爛嘅條狀物體自己本身做呢行都諗住算啦,但我friend子A宜家唔係麻佢地都係覺得冇法忍受 終於同左頭先帶我地入去嘅哥哥仔講左,佢好快地攞走左條異物之後回覆係:因為我地啲椰菜係用機切,其實呢條野係個椰菜頭最硬果個位我地聽完都O左 咀我當時諗是但啦由佢啦擺明唔係椰菜頭架啦,我地自己知係咩咪得囉,食唔死嘅但我的friend子A越諗越火滾,覺得都係接受唔到佢嘅答覆太扯,終於又叫番個哥哥仔過黎話佢知咁嘅答覆唔得,冇可能令人相信係椰菜頭,個哥哥仔就話:你等等等等等 等左5分鐘 只見啲員工回避我地眼神 <sor我冇望過因為我寫緊食評了>見狀又叫番哥哥仔過黎問佢:你仲未回覆我喎,你叫我地等等,但都冇過番黎喎個哥哥仔答:我頭先已經答左你,我唔知你都我答你咩我地反白眼反到後腦friend子A:頭先你話係椰菜頭,但條野係透明同抆唔斷架喎,你肯定係椰菜頭?真心?個哥哥仔好真心咁答:真心 <心諗:真心?你食俾我睇>到我同佢講:你同我地講話係啲蟹肉嘅衣丫包裝紙丫接受到丫,你話椰菜頭炆左啲囉個哥哥仔答:咁你
叫左個日式蟹沙律<個名唔記得左>
朋友食食下食到條韌嘅抆唔斷咬唔爛嘅條狀物體
自己本身做呢行都諗住算啦,但我friend子A宜家唔係麻
我地聽完都O左 咀
等等等 等左5分鐘 只見啲員工回避我地眼神
<sor我冇望過因為我寫緊食評了>
個哥哥仔答:我頭先已經答左你,我唔知你都我答你咩
我地反白眼反到後腦
個哥哥仔好真心咁答:真心
<心諗:真心?你食俾我睇>
個哥哥仔答:咁你想點丫?小姐你想點丫?
黑人問號:?
friend 子C:可唔可以幫我地取消左佢?
之後個哥哥仔話:你等等我搵負責人過黎
之後9秒9走番入去廚房
過左冇耐,竟然有個姐姐拎住2大個椰菜出黎話:我地啲椰菜真係用機切,頭先條野係個椰菜底比較硬嘅呢個位
我本身仲打緊食評,本來諗住由佢唔好係度同佢嘈,聽到佢咁講,都忍唔住要出聲
我話:你宜家即刻切出黎,拎去煮,煮完出黎睇下整唔整得爛
個姐姐都即刻眼都凸埋冇聲出幾秒,但佢依然堅持話係椰菜底
我即刻忍唔住:你攞番條野出黎對比
個姐姐話:都已經掉左 同埋不斷掉左啲垃圾落去搵唔番,同埋都唔係要我去摷啦下麻?
#拿 #呢啲咪好老細囉
🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡
我話:咁你可以叫其他員工去摷番佢出黎架麻,我有影相 !
<我自己做呢行我都覺得好對啲低級員工唔住>
佢聽到我話我有影到相佢先話幫我地取消換過新嘅
<唔洗換啦一陣加料咪GG>
黎埋最後一度餸個waiter放低左之後鬼食泥咁講左堆野,大概係個沙律已經取消左之類
丫哥哥仔,你講咩呢宜家?宜家你地餐廳食物出問題,唔係我擺落去屈你架,咁堅持係椰菜頭咪理直氣壯啲過黎串番我話已經幫你取消左啦,咁咪得囉
食食下又有個人揸住罐罐頭蟹肉衝出黎
話:我地係用罐頭蟹肉,係唔會有外來包裝紙
<我都冇你咁好氣>
我話:得啦 大家都做呢行,明架啦,周不時都係罐頭蟹肉度搵到呢啲類似膠狀嘅衣
衝出黎果個好似活係自己世界咁再重覆多次:我地啲蟹肉係罐頭嘅,唔會有包裝係入面嘅
仲打開埋個蓋 話唔想我地食得唔開心喎
其實成件事根本笑話
好想知邊個同你講話係椰菜頭先?
你地究竟有冇睇真啲條野係咩黎先扔架?
你出黎答客人話係椰菜頭,你過唔過到自己先?
罐頭都係supplier 交黎嘅,你肯定你廚房冇姐,肯唔肯定到工場果邊冇跌左啲野落罐野度丫?
其實呢間餐廳啲食物係唔差嘅,但啲員工智障左啲囉
上open rice話有個女侍應服務態度差,唔知係咪就係呢個姐姐?
佢唔差丫,俾我叫佢即刻切出黎即刻煮都冇駁番我
<可能佢知根本就知唔係椰菜頭 >😂