2023-08-21 22 瀏覽
週末嚟到灣仔區,一來可以參觀吓歷史古蹟,例如藍屋、利東街、和昌大押,嚟一趟洗滴心靈嘅文化深度本地遊之外,仲可以品嘗到世界級嘅美食!今日介紹呢間Espuma,主打歐式西班牙菜,Set Dinner菜式好多選擇。前菜有芝士松露醬配多士、巴馬風乾火腿季節沙律同是日餐湯,今日嘅餐湯係羅宋湯。主菜揀咗西班牙式脆豬腩卷配露荀,少見細細條嘅露荀,唔會食到有起渣嘅感覺。豬腩卷嘅擺盤好精美,可沾上沙律醬或醬油。另外試咗龍蝦汁西班牙海鮮燉飯,有唔同嘅海鮮,帶子大大粒,蜆肉亦非常新鮮。最估唔到最後叫嘅甜品咁有驚喜!跟餐可以配嘅腰果意式奶凍好滑,甜而不膩。另外夏日推介嘅開心果奶凍口感更加濃厚,非常特別,襯住夏日仲有呢款special甜品,快啲嚟試吓喇。🛎️必試指數:9/10🔆

🛎️必試指數:9/10🔆
2023-08-21