2017-01-18 726 瀏覽
在灣仔附近做野,早排見到什誌介紹灣仔區內既滷水店,今晚屋企要加餸,即刻諗返起呢間潮州滷!食過後連媽媽都大讚買得好!老師傅手起刀落,隔離靚姐見我未揀好,即刻推介各款食物~除左滷水鵝,仲有好多小食,每樣都係十幾蚊有交易!鵝片,勁靚!因間黎個close up 乜都好吸引既關係,大部分小食都叫了!厚臉皮地問可否每樣執d ! 勁多大腸都係$18, 豬耳已經係細隻($20),切起上黎勁多件!鴨腎($18)豆腐同蛋都係$10/2件! 簡直係時光倒流價! 酸汁同滷水汁,其實唔駛點汁都好夠味!一大盒啊!好抵食! 鵝片真係好靚!鵝肉好juicy ! 皮帶少肥,肉好嫩口,滷水味適中! 比媽媽大讚我加料買得靚! 豬大腸清潔得好乾淨! 食落好放心! 鴨腎大愛! 完全唔係好乾身好硬個d (早前在紅磡又係出名的滷水店買過,好失望!)難咬個d筋位無晒,唔知係咪師傅切左呢!豆腐好滑好入味啊!!!點埋酸汁食,讚讚! 滷水蛋亦十分入味!忍唔住食多左碗飯!如果係附近返工就可以成日食佢地既飯盒! 用金象米架~~原來大有來頭! 但價錢仍然咁親民!各一包汁已夠!
老師傅手起刀落,隔離靚姐見我未揀好,即刻推介各款食物~
除左滷水鵝,仲有好多小食,每樣都係十幾蚊有交易!
鵝片,勁靚!因間黎個close up
乜都好吸引既關係,大部分小食都叫了!
酸汁同滷水汁,其實唔駛點汁都好夠味!
一大盒啊!好抵食! 鵝片真係好靚!
豬大腸清潔得好乾淨! 食落好放心!
如果係附近返工就可以成日食佢地既飯盒! 用金象米架~~
原來大有來頭! 但價錢仍然咁親民!
各一包汁已夠!
外賣自取