2025-04-09
喺灣仔屹立於超過13年嘅家賀屋🍣係主打時令海鮮居酒屋🏮於日本設立自家漁商保持質素同親民價格☺️餐牌提供日本地道酒肴、時令海鮮、佐酒燒物揚物等🎌款式多之餘質素高👍🏻用上自家制醬油、生磨山葵、嚴選新潟縣上等越息吹米以致到琥珀赤醋,都係一般鮨店少見🤩家賀屋舒適闊落具空間感,並設有卡位以及包廂可供預定😚而酒類除一般知名品牌亦不時有日本受賞酒推出🍶而家仲做緊半價啤酒、半價北海道白象拔蚌優惠😍絕對係開飯小聚嘅好地方🥂特選刺身盛-時令鮮魚附墨魚刺身家賀屋精心炮製嘅特選刺身盛✨集結多款鮮味刺身😍包括有三文魚、油甘魚、日本八爪魚、特大赤海蝦、本鮪赤身、日本墨魚、𩶘魚🤩每一片刺身都係新鮮直送,刺身肉厚肥美,油脂豐富🤤味道鮮甜😛特選海鮮丼超豐盛嘅特選海鮮丼🤩有鮑魚、海膽、蔥吞拿魚腩、火炙左口魚裙、拖羅、呑拿魚、三文魚、油甘魚、三文魚子、牡丹蝦、活赤貝等🤩一次過可以品嚐多款口味,帶嚟層次豐富嘅鮮甜滋味😛再配上粒粒飽滿嘅醋飯🍚味道更香醇,口感更具層次,完美平衡每款刺身嘅鮮味😚本鮪赤身醬油漬本鮪赤身肉質油潤軟滑,魚味濃郁🐟用上醬油醃漬提升赤身嘅鮮味🍣阿波尾酢橘半熟雞肝串雞肝口感粉嫩,味道甘香🐔可以揀鹽燒或者醬燒🔥我
特選刺身盛-時令鮮魚附墨魚刺身
特選海鮮丼
本鮪赤身醬油漬
阿波尾酢橘半熟雞肝串
雞肝口感粉嫩,味道甘香🐔可以揀鹽燒或者醬燒🔥我揀咗鹽燒,串燒香噴噴又juicy💦相當惹味😛
清酒牛油煮蜆
蜆肉大大粒,非常鮮甜入味😛牛油味濃郁🧈再散發陣陣清酒香氣🍶
特濃開心果雪糕脆窩夫杯
家賀屋都有近期大熱嘅畫碟服務🎨只要額外點甜品就可以畫碟了😍提早預約時,希望安排到畫底褲兔🐰結果店員真係幫我畫左🤩仲要畫得好靚添😝慶祝節日就啱晒🥳甜品我揀咗特濃開心果雪糕脆窩夫杯,滿滿開心果味💚口感層次豐富🤩
中野梅入梅酒
餐廳有多款酒類提供🍶我就揀咗我最愛嘅梅酒🥃中野梅入梅酒口味芬芳濃郁,酸甘適中👍🏻酸酸甜甜嘅味道讓人無法抗拒😛