2020-11-05 129 瀏覽
午飯時間經過呢間新開嘅麵店,見唔洗等位於是走入去試吓。店內冇午市套餐供應,可能因為咁吸引唔到附近嘅上班一族來試。我覺得呢個唔係重點,只要味道OK我唔介意俾多少少錢。⁣見餐牌嗰幅相好似幾吸引,咁就點咗碗油撥辣子魯肉Biang Biang 麵 (HKD55),估唔到就係惡夢嘅開始。⁣一早就預咗餐牌上嘅圖片不能盡信,但冇諗到差別係咁大。夾起啲麵已經知道唔妥,因為係夾唔起一條麵而係成個麵餅咁夾起,一舊泥漿咁....想點?一條條麵黏埋一齊,到我用筷子分開啲麵條嘅時候已經散晒😞⁣麵漿下面勁多紅色油,味道微辣。麵條一啲彈牙口感都冇,好難食。所謂嘅魯肉乾到呢,又冇味道嘅😖⁣飲品叫咗杯巨峰苿莉寒天茶(HKD24),味道甜到以為自己飲緊糖漿😖😖😖😖,我飲咗兩啖就冇再飲(我已經叫咗少甜㗎啦)。⁣咪以為冇人排隊食就代表冇生意呀。佢哋外賣電話多到接唔晒,就算有堂食嘅客人排隊俾錢都可以唔理。掛住聽電話接外賣單緊要啲👎🏻👎🏻

午餐