2022-05-12
灣仔人氣日式撈面🍜 日本主打撈面過江龍黎到灣仔🐲門口有個櫥窗睇到師兄係度製作麵底🍜店內裝修充滿住藝術感一黎到就俾幾個大字吸引住🎨餐廳白色嘅格局感覺好溫和對比番其他拉麵餐廳感覺modern有風格🌟正宗全料東京撈麵🍜($99/ M size ) 材料好豐富入邊有叉燒 辣肉燥 🐖蛋黃 糖心蛋 🍳蔥,韭菜 荀慢煮叉燒整到一粒粒 軟淋嫩滑仲好有肉汁 💦荀香有咬口🎋麵質有咬口而且爽彈 同平時出邊食嗰啲拉麵對比較為厚實😱食咗三份一之後就加黑胡椒再食多三份一之後就可以加Kokoro秘製香醋,食到最後仲可以加個飯落去撈埋啲汁食添 🍚個飯真係好正明明已經好飽加埋個飯簡直係完美嘅結束🥰🌟明太子忌廉撈麵🍜($89/ M size )明太子加忌廉完美既配搭🥳配料同全料差唔多食落去酸酸甜甜而且好creamy 🥛感覺有啲似西式明太子意粉🍝但係呢一個落醋感覺好似冇全料拉麵咁夾🥲大家可以試吓食淨少少先落味道 8/10環境 8/10推介程度8/10📍麺屋こころ (灣仔)灣仔軒尼詩道68號新禧大廈地下1C號舖
日本主打撈面過江龍黎到灣仔🐲
門口有個櫥窗睇到師兄係度製作麵底🍜
🌟正宗全料東京撈麵🍜($99/ M size )
材料好豐富入邊有
叉燒 辣肉燥 🐖蛋黃 糖心蛋 🍳蔥,韭菜 荀
慢煮叉燒整到一粒粒 軟淋嫩滑仲好有肉汁 💦
荀香有咬口🎋
麵質有咬口而且爽彈 同平時出邊食嗰啲拉麵對比較為厚實😱
食咗三份一之後就加黑胡椒
個飯真係好正明明已經好飽加埋個飯簡直係完美嘅結束🥰
🌟明太子忌廉撈麵🍜($89/ M size )
明太子加忌廉完美既配搭🥳配料同全料差唔多
味道 8/10
環境 8/10
推介程度8/10
📍麺屋こころ (灣仔)
灣仔軒尼詩道68號新禧大廈地下1C號舖