2021-10-16 34 瀏覽
話說呢間餐廳自從將軍澳中心裝修完已經喺度但係一直都唔記得試🙈🙈..Weekend嘅餐廳都幾多人、不過唔洗等好耐就有位、店面乾淨企理、店員嘅招呼都ok、一般呢個級數嘅西餐廳做到嘅佢都做到。..早兩日終於去試咗佢個holiday lunch.3 course meal嚟,可以揀1個主菜、1個湯/沙律、同一個甜品。不過四個甜品得一個唔洗加錢、其他要加$48-58不等、呢個就有啲……😒..我哋最後叫咗兩個跟餐嘅pizza:一個辣肉腸pizza、一個夏威夷Parma ham pizza、附加跟餐嘅免費湯同埋甜品。另外加咗一個蒜香蜆肉意粉。..一嚟到有啲驚喜喎!佢嗰間餐嘅湯係個蘑菇湯。蘑菇打到好蓉、好香濃嘅蘑菇味。甚至你係會覺得好似食緊蘑菇糊咁😂😂如果你係鍾意食蘑菇嘅人你應該會好鍾意你個湯😎(利申:蘑菇愛好者)評分:10/10(A*)..之後都嗰兩個pizza啦、上檯嗰陣熱嘅、very good!因為已經見過太多連鎖餐廳啲Pizza出嚟係凍🙈🙈🙈基本要求做到、賣相ok、食完第一啖都覺得佢個pizza餅底比其他呢類嘅餐廳軟熟、燒烤嘅風味就咗少少、不過整體都幾好食。不過朋友就嫌pepperoni唔夠辣
話說呢間餐廳自從將軍澳中心裝修完已經喺度
但係一直都唔記得試🙈🙈
早兩日終於去試咗佢個holiday lunch.
一嚟到有啲驚喜喎!
佢嗰間餐嘅湯係個蘑菇湯。
蘑菇打到好蓉、好香濃嘅蘑菇味。
甚至你係會覺得好似食緊蘑菇糊咁😂😂
評分:10/10(A*)
不過朋友就嫌pepperoni唔夠辣、同埋點解Parma ham pizza要落火箭菜😂😂😂
評分:8/10 (B)
蒜香蜆肉意粉-呢個散叫的(唔記得咗影相🙈)
呢個意粉幾辣、係辣係喉嚨嗰種。
蜆嘅數量中等、意粉都正常、合格嘅
整體來講無咩特別、個人都係鍾意食Pizza多啲😂
評分:7/10 (B)
最後個甜品、店員一早同我講咗係泡芙。
然後同預期一樣係啲攞貨返嚟嘅貨色。
同某大連鎖壽司店嘅味道差唔多😂
不過佢個賣相都OK嘅、起碼有修飾過
評分:6/10 (C)
總體:8/10 (B)
食物:8.5/10 (B)
環境:7.5/10 (B)
服務:8/10 (B)
評價:蘑菇湯非常出色

蘑菇湯