葵涌廣場頂樓多嘢食就係人都知,不過能夠喺呢個廝殺戰場上佔一席位嘅,肯定質素都唔差👍🏻今次要介紹嘅係主打滋陰養身香濃砂鍋雞湯嘅 湯。雞砂鍋雲吞雞($75):砂鍋熱辣辣,出哂煙咁,陣陣香濃雞湯味,攻入我個鼻🥹我哋揀咗淮山麵,貪佢夠掛湯。份量好足,而且啲雞一啲都唔老,好鬼滑溜😌 啲雲吞爽口彈牙,雲吞皮都尚算薄砂鍋花膠雞湯翅($83):都係揀咗淮山麵🤫 橫掂雞湯咁補身,冇理由唔養埋個顏🤣 所以我哋揀咗花膠,貪佢對皮膚好🧏🏻‍♀️ 花膠好厚,好入味,湯底同砂鍋雲吞雞一樣,好濃郁好正。魚翅份量唔算太多,不過重點係個湯底,所以我哋冇所謂胡麻醬秋葵($32):新鮮即叫即做,正正常常,冇乜特別醉豬肚($52):呢個真係真心推介🤩佢哋用嘅紹興酒,調味得好好,好出色👍🏻唔會話淨係得紹興酒嗰種香及辛辣,佢仲帶少少甜。而個豬肚夠爽口🐷,份量又多,最難得同時好入味,以呢個價錢我哋覺得超值,如果餐廳能夠推出醉冷麵,我諗我哋會揀佢🤣因為真係好好食🤤呢間餐廳行過如果冇留意,真係會走寶㗎,舖頭細細,入面原來有得坐,大家行開葵廣,又唔想食太多唔健康嘅食物,可以選擇佢哋喔~

胡麻醬秋葵($32):新鮮即叫即做,正正常常,冇乜特別