2018-06-22
果晚收工同友人行開尖沙嘴,發現新開左呢間台灣牛肉麵店,膽粗粗就入去試下。一入去其實都幾爆場,但好采咁岩仲有兩個座位,所以唔洗等好耐就有得入去嗌野食雖然幾個店員好忙碌,幾乎一腳踢,但佢地既臉上總係掛著親切既笑容,好有禮貌咁招呼客人們出餐既時間唔算好耐,我同友人嗌左兩個小食(都係涼盤)同埋兩碗台灣麵。牛三寶:有牛筋,牛腩同埋牛展牛筋軟身,食落去口感有少少似JELLY;牛腩少少硬身但接受到,牛味最濃郁!牛展既牛味恰到好處,唔會太咸。皮蛋豆腐醬汁有些似平時食章魚小丸子既汁,上面配料係木魚干,個味道幾夾,加埋皮蛋個口味好正台式炸醬麵(未撈前)台式炸醬麵(撈後)因為大熱天時唔係好想食有熱湯既野,加上細個好鍾意食北京炸醬麵,所以心思思叫左個台式炸醬麵試下!醬同肉碎味道好香但唔會好咸,有少少豆腐干同埋青瓜不過如果可以多返D青瓜個口感會更豐富同埋有層次(唯一既少少扣分位)呢枝咁既野飲雖然賣相非常一般,但飲落就有驚喜,平時去餐廳離唔開都係飲下可樂,凍檸茶,凍奶茶果D,但係通常都超級甜,飲完反而都冇解渴又唔健康但係呢個果松茶花綠茶就相反,有淡淡清香既茶味,少甜而不膩,非常適合炎夏用餐時飲用!
牛拼盤
牛三寶:有牛筋,牛腩同埋牛展
皮蛋豆腐
台式炸醬麵(未撈前)
台式炸醬麵
醬同肉碎味道好香但唔會好咸,有少少豆腐干同埋青瓜
黑松茶花飲料
呢枝咁既野飲雖然賣相非常一般,但飲落就有驚喜,
台式炸醬麵
蔥油麵