2018-08-02 8 瀏覽
第一次嘗試印度餐廳,當然要選擇地道的餐廳,所以我選擇左Kailash Parbat。雖然哩間餐廳唔係佈置得好有印度色彩,但係非常有印度風味,最大的原因係餐廳裡充滿濃烈既印度香料味,令人唾然三尺! 餐廳環境舒適,位置闊落,待應亦好熱情地推介特色印度菜。 食物方面,首先係小食拼盤,總共有四款小食,份量充足。主要為炸物,有少許辣,非常醒胃。接住就係就是乾辣肉丸,哩個同我地食開個類肉丸有點不同,佢係用炸左既野再將佢壓成一粒肉太形狀。哩個菜好野味,不過係好辣,建議大家叫少辣好D。重頭戲當然是咖哩,我叫左個烤餅同炒飯。首先講個咖喱,非常充料,落左好多印度香料,同香港咖哩完全不一樣。配一烤餅簡直是一絕,這款烤餅有芝士,很鬆脆,我認為可以叫2客,因為實在好太好食! 至於炒飯,不過不失,如果要點咖哩既朋友,我認為大家叫烤餅比較好D,因為咖哩會蓋過飯既香味。最後建議食唔到辣既朋友一定要叫少辣,我叫哂少辣都仲頂到既。如果大家想試地道印度野,不妨試下。

餐廳環境舒適,位置闊落,待應亦好熱情地推介特色印度菜。