2020-08-22
«729»掛住係泰國食嘅軟淋淋豬手飯😩▷楊叔叔豬手飯 $62▶牛肉船麵 $58呢度有賣泰版層層疊船麵,想試但唔啱時段,只可以食返普通大碗嘅船麵。嗌咗牛肉船麵,每碗有牛腩、牛丸、芽菜、通菜、花生碎同炸豬皮。湯底用新鮮牛骨熬製而成,湯頭非常濃厚!牛腩都入晒味,但我覺得唔夠腍,要用啲力咬。跟機試下「四大調味缺一不可」食法,倒晒魚露、白糖、白醋、辣椒粉落去撈,結果辣粉倒太多辣到pk,即時變成東南亞風味嘅酸辣金邊粉😂 都係鍾意牛湯乜都唔落多啲~豬手飯超肥美,豬皮上晒色,裡面層肉都滷得入味不過我又係覺得可以再腍啲,未有泰國食個種入口即融嘅口感,但配埋蛋同酸菜都好泰架啦!當自己去咗泰國食先啦~😗▷火辣阿嫂青木瓜沙律 $42▶泰式奶茶 $24泰式奶茶幾抵飲!係茶飲店大杯size🥤 好彩有嗌先解到辣🥵 落完單先後加沙律,不過我麻麻地,隻味太鹹唔啱食,冇青木瓜沙律個種越食越開胃嘅感覺~整體而言船麵同豬手飯都係值得去食嘅!餐廳位置比較隔涉唔近旺區,大家唔怕麻煩可以行多兩步過去分散投資,呢段期間都有唔同嘅外賣優惠,詳情可以睇返餐廳ig post🙏🏻﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
掛住係泰國食嘅軟淋淋豬手飯😩
▷楊叔叔豬手飯 $62
▶牛肉船麵 $58
牛腩都入晒味,但我覺得唔夠腍,要用啲力咬。
豬手飯超肥美,豬皮上晒色,裡面層肉都滷得入味
▷火辣阿嫂青木瓜沙律 $42
▶泰式奶茶 $24