2023-11-01 248 瀏覽
澳洲軟雪糕品牌Cone S主打手工軟雪糕,為確保雪糕品質,分店全線使用義大利頂級雪糕機,歐洲奶源以及義大利訂製雪糕粉為原材料。佢地係銅鑼灣開設左香港嘅第一間分店,除咗固定嘅招牌海鹽味雪糕,店鋪會喺每個月1號同16號更換2款限定口味,呢半個月嘅限定口味就係貓山王和大紅袍。入到去雪糕店牆上有霓虹燈,臨近萬聖節仲有特色牆可以打卡! 細細間雪糕店都有座位,買完雪糕可以坐係度慢慢嘆🥳🩵海鹽 x 大紅袍🤎雪糕可以混合兩種口味,啱晒有選擇困難症的我。大紅袍有淡淡茶香,海鹽味先食到奶味的香濃,鹹味再慢慢滲出黎,微甜半鹹好食!💛貓山王💛呢杯貓山王雪糕杯我就加左FAIRY FLOSS和棉花糖,打卡一流呀📸 未食已經聞到好香榴蓮味! 滿滿的一杯,榴蓮味道勁濃郁,入口超幼滑,食完好似食左成個榴蓮好飽! 榴蓮控必食呀💯FAIRY FLOSS棉花糖好似星雲☁️咁,真係幾靚! 另外有5款toppings可以額外加,分別係棉花糖、爆谷、爆炸糖、麻糬和新出的柯華田脆脆。棉花糖烘至微焦,入口即溶好正架!

🩵海鹽 x 大紅袍🤎

💛貓山王💛