2019-11-15
之前經過佐敦都見呢間「響」燒肉放題好似好吸引,聽食過既朋友講,質素都相當唔錯,所以都想同朋友嚟試下。雖然係任食既放題,但環境就似高質既日本料理店,裝修別致,坐得舒服而且有空間感,好岩同朋友一齊食野傾計。飲品方面都好多選擇,酒精類都有好多款,除左紅酒﹑白酒﹑清酒﹑仲有女仔岩飲既水果酒﹑同唔少無酒精飲品。好快就送上刺身拼盤,賣相已經好吸引,有北海道帶子、海膽、有頭甜蝦、油甘魚、三文魚、八爪魚,再加一款是日空運魚生,賣相唔錯,味道亦不輸蝕,尤其北海道帶子夠曬鮮甜﹑海膽亦好新鮮肥美。肉類拼盤都好豐富,淨係澳洲和牛都有唔同既部位選擇,例如西冷、肉眼、胸腹,加埋米澤三元豚腩片﹑付骨雞肉腸等等,睇見真係流曬口水。首推必食和牛西冷,肉味香濃,帶有油花,和牛肉眼都唔錯,肉質軟腍香口,多汁嫩滑。而且每人都有半邊凍龍蝦,足足有手掌咁大,味道都唔錯,仲好多蝦膏。串燒方面都好多選擇,我就比較鍾意雞軟骨串,加上店家既岩鹽同燒肉汁,更加惹味。不過食肉之餘,都可以食下沙律、同埋燒下蔬菜,和牛沙律好開胃,沙律菜夠爽脆。食到咁上下仲可以去雪糕櫃,Movenpick都有成3隻味,仲有Dreyer's同Gelato食,女仔睇
食到咁上下仲可以去雪糕櫃,Movenpic
k都有成3隻味,仲有Dreyer's同Gelato食,女仔睇見都心心眼。
整體質素唔止高,而且用料仲好足本,今餐真係食得好飽好滿足。