Plato Cafe & Bistro (吳松街)

2019-09-02 49 瀏覽
以下介紹喺佐敦的西餐廳 “Plato Cafe & Bistro” 的美食,希望大家去試試,親身感受吓真正的滿足。Bistro 地方頗大,有兩層,坐得舒適。點咗個$588嘅套餐,先有羅宋湯及麵包,接住係意式海鮮沙律,材料頗多,有大蝦、魷魚圈、魷魚鬚及青口,配以特製嘅甜甜酸酸沙律汁,非常醒神開胃,係非常好的前菜。再有黑松露野菌意大利飯,飯粒軟硬適中,粒粒分明,被野菌及黑松露包住,每口充滿 松露幽香,一試停不了。之後要等待烤到五成熟嘅澳洲M5和牛肉眼扒 ,足足有12安士重,火候啱啱好,肉質鮮嫩,牛肉味濃,冇渣又冇筋,啖啖牛肉喺嘴裏滲出令人回味再回味的感覺,跟埋幼滑薯蓉,更加飽足。餐飲點咗個Oreo奶昔,質感厚身,Oreo味濃,加上香滑忌廉,互相配合。驚喜還在後面,端上來的甜品朱古力焦糖蛋糕配意大利雪糕 ,造型賣相好吸引,意大利雪糕獨有嘅柔韌,既滋味又香甜,加上忌廉及朱古力蛋糕三合一,融為一體,誰也擋不了。以上所有食物的質量應該令人感覺大滿足吧!

Oreo奶昔

以上所有食物的質量應該令人感覺大滿足吧!