2017-12-07
十二月份,準備踏入聖誕節,餐廳都好有聖誕氣氛,令食客心情輕鬆愉快(可能係我今日心情好)好有冬天既感覺~來一個冬日大餐吧前菜盛合$88,滿足貪心既我,分別有六款,包括明太子蘿蔔蓉,鰻魚配青瓜芝士,醃蒜頭,玉子,三文魚等等,份量唔多,但係作為開胃菜啱啱號特別鍾意佢嘅青瓜,芝士,玉子同明太子蘿蔔蓉,三文魚都好新鮮見到好多人都有見所以就試吓。三代目軟殼蟹沙律$128,服務員好友善咁幫我地撈埋同分好軟殻蟹香脆,裏面除咗新鮮蔬菜之外,仲有青瓜,蘋果,牛油果同牛粉,十分豐富食完前菜,沙律,嘢飲就到啦我叫呢杯pink lady$78,女仔通常會中意,裏面有清酒,桃汁,蔓越莓同玫瑰甜得來有少少清酒嘅甘味~朋友叫呢杯Lava flow$78,好高身,十分呃like😂裏面有菠蘿汁,椰子奶,蔓越莓汁同士多啤梨醬,仲有好邪惡既Cream菠蘿味道比較突出,配上淡淡椰子香,幾fresh明太子芝士椰菜燒餅$68好欣賞佢分開兩邊兩個醬,我自己鍾意食燒汁果邊多d,蛋好滑,芝士食咗唔會好"樓",裹面嘅椰菜好爽口,有雙重口感主角嘅100g鹿兒島a4和牛西冷扒$2/g,100gup既服務員俾我哋確認咗之後就拎去煮了色澤好靚,望
來一個冬日大餐吧
見到好多人都有見所以就試吓。
食完前菜,沙律,嘢飲就到啦
明太子芝士椰菜燒餅$68
色澤好靚,望落已經好吸引
側邊香脆啲,裏面好軟滑,有少少入口即溶嘅感覺牛味好濃郁,點多少少鹽做調味更加正
牛舌釜飯,牛肉汁入晒飯裏面,啖啖飯都好入味
最後甜品叫咗燒日本甜薯配綠茶雪糕,一冰一熱,夾,綠茶味適中,唔算濃郁,不過我比較鍾意清清地,另外佢嘅脆甜薯絲好加分