2023-10-22 143 瀏覽
個日係尖沙咀食完飯,覺得唔係好夠喉,就決定要去滿足埋我第二個胃😋😋最後揀咗芋圓大師 - 嚐仙雙芋豆花(凍) $47佢哋有太多款式了,對於有選擇困難症嘅我黎講,揀食咩都諗咗好耐,最後我揀咗凍嘅雙芋豆花,就係貪佢入面咩都有啲咁🤓😎.佢呢度嘅芋圓都係有2款味,紫色係芋頭,橙色係蕃薯🍠芋圓口感Q 彈煙韌,而且好重芋頭同蕃薯味,一啲都冇偷工減料,食幾多粒都唔會厭🥰.仙草口感滑嘟嘟,配埋本身碗入面嘅糖水,正呀🩷紅豆亦都好淋,每一粒都索哂糖水嘅甜味🫘而上面個一球,唔係雪糕,其實係芋泥嚟㗎!🤯超級軟綿綿,我最鍾意佢啲芋泥漿住我個口嘅感覺,好滿足🫶🏻佢底下嘅豆腐花都整得好滑,平時食中式就食開加黃糖,不過台式仲要有咁多配料食又有另一番風味😎.鍾意食甜品嘅大家,絕對唔可以錯過😚
雙芋豆花(凍)

雙芋豆花(凍) $47
鍾意食甜品嘅大家,絕對唔可以錯過😚
2023-09-24
$50 (宵夜)
雙芋豆花(凍)