2017-05-09
唔算係一個拉麵愛好者,因為唔太鐘意肥叉燒,加上近半年開始戒紅肉,所以知道呢間拉麵有雞叉燒就好開心,可以滿足下我嘅拉麵魂。聽講平時都排長龍,特登揀今日平日嘅下午茶時間先去 大概4點半入座,直入唔洗等位,食客不多,亦有好多吉位。一入到去就揀左辛辣炙雞叉燒拉麵,因為食得辣嘅關係,相信小辣我一定唔夠喉,但又唔想辣得濟會蓋過原本嘅味道,所以揀左中辣。因為碗麵唔包溏心蛋,所以另外加$10要一隻。午市(till 5pm)可以加$12有一客餃子或炸雞,好抵玩 想冇咁熱氣所以揀左餃子。等左大概5分鐘就上左碗麵,其實我揀左少油,但係依然係太多油… 習慣第一口係飲啖湯,中辣的確符合我口味 不過湯底唔夠濃郁,但我欣賞佢飲完食完唔會口渴 麵條軟硬適中,有2件炙過嘅雞叉燒,原來係厚切雞肉,食落唔鞋,是滿足的。擺埋隻蛋落碗麵,咬開係流心蛋黃,大概7分熟 覺得可以再生少少。餃子就普通啦~ 黎到的確熱辣辣,加點餃子汁同一味粉都幾吊到味,食落算juicy,但覺得如果肉汁再多d就更好。其實好想試埋個抹茶雪糕,不過已經飽左 下次同朋友黎再share啦~ 欣賞佢食完唔會口乾,同埋店員友善嘅態度。或者期望本身太高,雖
或者期望本身太高,雖然的確好食,但未至於好驚豔。Any肥,依然覺得呢間係可以encore的