餐廳: Cafe 2 Oyster n Grill
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2018-06-03 180 瀏覽
隱約記得自己上年有黎過哩間餐廳食過飯 朋友印象比自己深刻 話餐廳味道唔錯 地點岩港島區既朋友 所以今次約咗一班老友一齊食餐好既 順便見下面🤤餐廳環境都算幾大 侍應人手算係充足 見住我地一班人苦惱咁諗緊食咩既時候都有推介幾款新/主打菜式比我地參考下 上菜速度都加分👍🏻食主菜前點都要飲返個湯 嗌咗個蟹肉南瓜湯 蟹肉份量唔少 南瓜🎃比例亦岩岩好 濃濃南瓜味好蟹肉配搭起黎一切都好合理 配埋麵包食就岩岩好😚🤟🏻食到口渴當然要嗌野飲🍹揀咗杯鮮果冰茶 因為自從返得大陸多 喜茶既水果茶成為咗我既大愛💕 今次哩杯鮮果冰茶味道唔錯 唔會太甜 但又唔會太淡 有水果粒🍏 青蘋果片好清甜😬主菜嗌左個炭燒海鮮拼盤🦐🦑 包括咗魷魚 帶子 虎蝦同翡翠螺 炭燒手法甚俱風味😁 帶子新鮮 口感較韌又厚身 餐廳貼心咁附上左泰式醬同檸檬🍋 我覺得加上味道會更佳😛炭燒美國安格斯斧頭扒嘅外貌亦絕對都係吸睛之選👀 有四十幾安士 分量除咗大之外 炭燒方式燒得恰到好處 肉味濃 牛肉肉質亦夠嫩 一刀切開仲有肉汁 味道唔錯 難怪侍應推介斧頭扒係必點之選🤣一班人最後嗌咗哩款呃like兼吸睛既甜品 超大型生日雪糕杯 King of the Ki

一班人最後嗌咗哩款呃like兼吸睛既甜品 超大型生日雪糕杯 King of the King 👑 齊齊開心share😬 當然我食咗既唔止咁少 但不得不讚雪糕🍦杯相當巨型 份量大又不失賣相 當中有齊多款材料 有我最鍾意食既OREO🍫 BROWNIE 又有大量棉花糖❤️ 仲有充滿我童年回憶既啫喱糖係底 仲有脆脆米😋