2021-02-24 893 瀏覽
#小秘書 早排貪得意申請咗張 #信用卡,#醉翁之意 都係為咗份迎新禮物,不過簽帳額就夠喇,就連換領信都就快過期,但就係的起唔到心肝走過銅鑼灣😅 好彩早兩日有人約我過海食飯,成件事即時變得合理化😉 估唔到佢仲記得我鍾意食海鮮,仲book咗SOGO附近(咁啱喺禮品換領中心背脊)間 #蟹專門店 #蟹慶 食晚餐🤤... 細心得佢吖😉 接待員呢日安排我哋坐卡位,旁邊係一架新引入嘅 #Saka 自動售賣機,鍾意飲酒㗎大家,只要比$198就可以任飲90分鐘,可惜大家第2日都要返工吖,如果唔係一定要試吓佢😏😏坐抵先知原來自己呢晚係主角,朋友一早訂好Dinner Set(會藉料理二人前),單係望吓個餐牌就知豐富🤤 #前菜 有 #蟹肉沙律 配 #鯊魚軟骨、#漬物🦀#廚師發板刺身 就有#帶子、#金目鯛、#赤蝦、#油金魚🐟#蒸毛蟹 點啲 #水雲蟹醋,味道更鮮甜🦀#蟹肉蒸蛋 內涵豐富,裡面有 #魚籽、#蟹肉... 包羅萬有,口感夠滿足🦀#燒松葉蟹腳、#燒鱈場蟹腳 啖啖肉、夠哂肥美🦀#蟹甲羅味噌燒 可以將啲蟹羔放埋喺薄脆一齊食,雙重口感🦀其實食到呢度已經飽到上心口,不過見到 #海鮮天婦羅盛合 嚟到面前,總係忍唔住

#前菜 有 #蟹肉沙律 配 #鯊魚軟骨、#漬物🦀
#廚師發板刺身 就有#帶子、#金目鯛、#赤蝦、#油金魚🐟
#蒸毛蟹 點啲 #水雲蟹醋,味道更鮮甜🦀
#燒松葉蟹腳、#燒鱈場蟹腳 啖啖肉、夠哂肥美🦀
#蟹甲羅味噌燒 可以將啲蟹羔放埋喺薄脆一齊食,雙重口感🦀
其實食到呢度已經飽到上心口,不過見到 #海鮮天婦羅盛合 嚟到面前,總係忍唔住口🍤
最後飲埋個 #吸物(湯)🥣
夾埋熱騰騰嘅 #松菜蟹斧飯 配 #七色芝麻、#蔥花、#黑松露 一齊入口,當時直頭以為自己飛咗日本呀🍚🦀
最後最後原來仲有 #甜品 㗎,好在 #紅豆綠茶奶凍、黑糖糕 都只係迷你版,不過就係少少少少,先覺得佢特別好味🤤 🍮

哎呀🤨一次過食咁多嘢,我之前捱咗幾日嘅生果餐咪功虧一簣?算啦 美食當前... 肥肉唯有遲啲先減😅 整體嚟講,我覺得間餐廳確係唔錯,食材新鮮之餘,員工又夠細心,每次上菜嘅時候都要為我哋介紹食物,加上地方幾舒服,有機會可以再encore 呀👍🏻👍🏻
2021-02-24