翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
慶祝週年紀念,由於我既另一半只愛中餐,所以唯有黎個中式既浪漫啦講到要慶祝,當然要食返餐好啦,其實我地兩個都係愛海鮮之人,一個鍾意食蝦一個偏愛食蟹,所以決定黎個大蝦大蟹盛宴,加上咁啱我地兩個從來都冇食過避風塘炒辣蟹,所以就揀左呢間食蟹好出名尤其係避風塘炒蟹既呢間店啦一上枱個蟹好吸睛,用個紅色架既盤裝住個size好大既蟹,其實個架好有香港仔漁港既感覺,以前係香港仔住既我啲回憶返晒嚟,個蟹食落又新鮮又啖啖肉,而且個蟹炒得好有鑊氣,配埋炸蒜同辣椒真係好有滿足感🥰另外點左兩隻黃金炸蝦球,每隻平均都有拳頭咁大既size,用又好食又邪惡既蛋黃拎去炸,真係忍唔住好快咁食晒佢🙈🙈食完真係又飽又有幸福感丫

食完真係又飽又有幸福感丫

慶祝紀念