2021-11-30 16 瀏覽
同朋友出尖沙嘴食飯, 想搵啲好野食,研究過後就到左Wagyu ya食和牛, 獎勵下自己😂 店內燈光微黃,木系枱凳,好有日本居酒屋Feel, 我地選擇坐吧枱位,更添風味。Menu 選擇好多,有點單有套單,同朋友商量完之後,決定點幾樣試吓。黑松露帶子沙律 - 新鮮沙律🥗配上帶子刺身,沙律醬混上黑松醬露醬,送試枱已經陣陣松露香,帶子鮮甜。肉食者 - 不同牛部位拼盤,牛脷 、肩胛肉 、西冷 、三角腩, 每個部都不同口感, 牛脷爽口, 肩胛肉軟腍, 西冷多汁, 三角腩油脂豐富,牛味濃,最好味呢款😍 和牛鵝肝三文治 - 烘過嘅牛油多士,夾上和牛同鵝肝,拌上燒汁,食嘅時候有啲醋味,原來加左啲醋來中和翻牛同鵝肝,無咁漏,非常完美. 盛意滿滿和牛丼, 成個丼放滿海膽、鵝肝、溫泉蛋、黑魚子、和牛碎,撈埋溫泉蛋,味道香濃😍呢間下次要再去試埋其他,滿心驚喜嘅和牛店。

呢間下次要再去試埋其他,滿心驚喜嘅和牛店。