2021-08-21 29 瀏覽
近排成日追劇,睇返成幾年前宮庭劇,比人笑我old-fashioned,我就同佢「講識咩啊,準備去食宮廷feel 打邊邊」🤭佢以為我吹水唔抹嘴,我笑他人看不穿😗因為我早排真係見到一間宮廷風邊爐又做緊優惠@bigboilsclub,身為一個打卡達人,見到打卡靚得黎野食又OK緊係留意多兩眼👁👁睇左幾下評論發覺好似唔錯,所以約定個靚靚時間同爸爸做日皇親國戚😌。去到現場超多打卡位,門口已經擺放一張龍椅,宮廷佈置,而一D細微位如菜單變聖旨、碗碟既宮廷感、菜式名等,真係不負我期望啊!🌟。一開始,店員會準備一盆熱水加熱將面前嘅筷子碗碟係食客面前用熱水洗一洗😚。🥥椰子藏雞濃湯鍋上鍋時,已經見到霸氣兩頭龍頭大煲,有一大個福袋,有乾冰喺煲底飄飄逸逸,勁吸睛😍店完幫忙剪開福袋,原來係腐皮嚟㗎😗入面包住啲雞件同椰子🥥煮左陣 半隻雞熟哂,雞吸收左椰汁,好香甜🤤。🥩本地牛頸脊騸牯牛肉(限定)食落牛味濃郁,油脂平均,唔會覺得油膩~淥15秒食得!用冰盤上台,保持牛件溫度❄️。🍢滾得起宮廷丸拼盤.十粒分別有黑松露手打野菌鮮蝦丸、手打珍珠墨魚丸、手打菠菜豬肉丸、手打芝心牛肉丸、手打墨汁墨魚丸🤤一次過可以試晒咁多款!。🥢黃金響

🥥椰子藏雞濃湯鍋

🥩本地牛頸脊騸牯牛肉(限定)

🍢滾得起宮廷丸拼盤.十粒

🥢黃金響鈴(鹹蛋黃)
招牌菜之一!即叫即炸黃金響鈴好新鮮,🌟鹹蛋黃味香濃,好邪惡🤤浸湯底1秒,食得!

🥬唐生菜
打邊爐梗係要食返幾條綠葉🤣心理平衡d~

🥤足料竹蔗茅根
好清涼透心,唔會太甜😗
🥩本地牛頸脊騸牯牛肉
🥢黃金響鈴
2021-08-18
10 分鐘 (堂食)
🥩本地牛頸脊騸牯牛肉
🥢黃金響鈴