2015-12-05 890 瀏覽
難得呢間鋪少咗啲人排隊,就算時間趕啲都要博一博試下排唔排到!其實之前未試過但周圍嘅朋友都俾晒啲,真係唔試過都過唔到自己今日去到前面都有6-7個人排緊,可能自己一個,可以同人搭一搭檯,所以等咗半個鐘就入到喇!為咗慳時間,差唔多入得嘅時候,侍應就俾定張餐單我睇喇目標明確嘅我一早就諗好要野菌豬軟骨烏冬啦!等咗5分鐘,由廚房拎出嚟嘅時候,已經見到個鍋係遠處出緊煙噤送緊過嚟喇上檯時仲見到個鍋「卜卜卜」噤滾緊野菌陣味滾到好香熱辣辣嘅湯,好濃好黏口!野菌已前先炒香咗,啲冬菇同茶樹菇香口又唔乾豬軟骨份量都好ok,有3大舊!食落有微甜又唔多脂肪位,軟骨又爽口烏冬好滑身,一啲都唔粉,有啲似讚歧嘅口感加埋啲湯,一啖一啖,好快就清咗底唯一係感覺個烏冬份量太小,食嘢嘅空間感軟細同午餐價錢都算偏貴
,真係唔試過都過唔到自己

2015-10-21
30 分鐘 (堂食)