2020-06-04 43 瀏覽
自從疫情過後,真係好耐冇試過打邊爐。呢間去滾已經係我Openrice 個list裏一段時間,今日同幾個朋友打邊爐,由於疫情好像好返少少,終於都忍唔住,幾個朋友出嚟聚下,喺盛記同去滾之間選擇,太多人喺香港返工,所以我哋都選擇咗去滾。去滾又係喺登龍街midtown 入面,呢個地點可以話係非常方便,巴士地鐵都適合,地點方便,自然可以坐得耐啲食得多啲。朋友介紹我呢度有一個唔錯嘅打邊爐菜式,去過的朋友叫我一定要試嗰個花甲海鮮湯。其實呢度嘅湯都好吸引,花膠雞同椰子雞都好似好正,基本上每台都係叫呢幾個湯。去滾又係以特別嘅湯底而出名,所以雖然價錢稍為貴但係都值得試。一係唔食,一食就是最貴最正,所以我最後都係叫咗龍蝦湯。原隻龍蝦花甲海鮮湯真係好得,當然係震撼。上枱時有一盤海鮮,然後係你面前煮你呢個海鮮鍋,加上牛油香,之後再加龍蝦湯,飲一口,那個甜度,叫你難忘。今晚唔係太多愛菜之人,叫了一個蔬菜拼盤同埋八秒卜卜脆響鈴就夠。即日手切陀地靚肥牛,好好食。講真,真係滾得好高興,仲要唔算好貴,值得多去!

自從疫情過後,真係好耐冇試過打邊爐。

一係唔食,一食就是最貴最正,所以我最後都係叫咗龍蝦湯。

原隻龍蝦花甲海鮮湯真係好得,當然係震撼。

即日手切陀地靚肥牛,好好食。

講真,真係滾得好高興,仲要唔算好貴,值得多去!