2023-10-05 58 瀏覽
發現朋友居然未食過蒸氣火鍋,今次決定帶佢黎試吓銅鑼灣呢間一人一鍋蒸氣火鍋,啱晒鍾意食海鮮嘅佢😝我哋分別叫咗兩個套餐分別係九品芝麻套餐同埋內務總管套餐✨ 所有套餐有齊前菜、炸物、海鮮、肉類、丸類同蔬菜拼盤。最後可以揀粥底、麵底或者飯,真係好豐富🥰先黎講下我叫左既內務總管套餐,呢個套餐有齊我最鍾意食既海鮮,包括白蜆,蝦,大蜆,扁蟶子,鮑魚,元貝同蟶子皇😋 朋友鍾意食魚,所以九品芝麻套餐就岩哂佢,套餐裏面海鮮有白蜆,蝦,鮮魚片,大蜆,扁蟶子同鮑魚😍值得一讚係所有海鮮都處理得好乾淨! 無論係蜆定蟶子都無食到沙、元貝更加係無黑邊!👍🏻所有海鮮蒸完出黎都好鮮甜,蜆就粒粒都彈彈肉好多汁、魚片更加係有滿滿既油香💕 跟住佢枱頭建議蒸煮時間黎蒸出黎既海鮮就唔會蒸到過龍啦🥰肉類方面除左有豬牛雞選擇之外,佢地既三寶丸都好有驚喜😍牛丸好彈牙有肉汁,貢丸裏面有薑蓉估唔到咁既配搭係咁夾,最後就係招牌墨魚丸 食落唔會好粉又有咬口👍🏻差唔多食到最後,由於我哋揀咗粥底,店員會黎幫手加粥去煮。 我叫左南瓜芋頭粥,加左南瓜既粥食落好甜😋 朋友就叫左蟹膏蟹肉粥(+$28),食落每一啖都有蟹肉好鮮甜😝