2015-09-11
生日食放題係最佳慶祝活動!所以一於同壽星仔嚟到試下旺角呢間八幡屋啦!一嚟到門口已經排滿人,建議必定要訂定位呀!食咗兩個幾鐘都冇人趕,食飽仲可以慢慢同FD吹下水傾計,環境都幾好!今次又食到捧住個肚,好盡興!就等我推介一下幾款必食菜式啦!第1: 火灸柚子和牛壽司 (原來淨係旺角兆萬先有$50升級體驗!)火灸和牛肉質幼嫩,口感溶化,脂肪比例剛剛好,火灸燒過之後,肉汁非常之香口,柚子味我就食唔到啦,朋友「牛魔王」食完一碟又要encall又encall啦!第2: 刺身拼盤 甜蝦大大隻,好鮮甜又肥美,食甜蝦緊係要有蝦頭,夠多膏先係重點!三文魚刺身同虎蝦刺身都大件又新鮮!三文魚油分比例剛剛好!一共叫咗兩輪添!第3:炭燒羊架!小試牛刀,點咗個羊架,估唔到幾好食,一嚟到已經好香羊味,但食落一啲都唔蘇,好juice,有少少肥肉,個比例剛剛好!我都食咗兩大塊,推介!推介!至於汁燒豚小排,味道一般,肉質比較粗嚡。第4:芝士焗蠔D蠔幾新鮮,因為feel到有少少海水味,配上芝士唔太多,所以食咗又唔會「漏」,味道幾好!第5:鹽燒雞翼雞翼個皮好香脆,好入味,味道一讚!食咗好多隻 至於炸物,唔夠熱同脆,可能放得耐左
一嚟到門口已經排滿人,建議必定要訂定位呀!
今次又食到捧住個肚,好盡興!就等我推介一下幾款必食菜式啦!
第2: 刺身拼盤
第3:炭燒羊架!
第4:芝士焗蠔
第5:鹽燒雞翼
雞翼個皮好香脆,好入味,味道一讚!食咗好多隻 至於炸物,唔夠熱同脆,可能放得耐左呢!
而帆立貝壽司同花之戀都一般啦,冇咩太大特別。
最後食埋個甜品綠茶雪米糍,超級好味呀!
食到飽一飽,非常豐富又滿足,謝謝八幡帶來美好的一晚!