2022-10-19 97 瀏覽
呢排都好鍾意喺土瓜灣覓食,貪佢依度有地鐵搭仲要有好多唔同嘅小店,今次嚟到呢間襟撈,喺8度海逸酒店附近,地點非常易搵到,附近仲有好多街市買餸,岩晒我哋呢啲師奶仔!醉雞翼 $38醉雞翼一盒有五隻,用咗花雕酒黎醃製,真係勁入味,酒香味好濃!金王滿船 $88呢間舖頭主要係食湯飯,老闆娘介紹所有湯底不含味精,全由豬骨、上等老雞、瑤柱熬煮而成,聽落已經好吸引!今次揀咗金玉滿船,配料好名貴,有魚翅、姬松茸、鮑魚同埋海參🤤🤤。湯飯份量好多好大碗,黎到仲要熱辣辣,啱晒呢幾日凍凍地嘅天氣食🥰!湯底味道好好味,完全唔係味精湯食完唔會口渴。見到隔籬枱嗌嘅蠔門不碎同還原妹豬湯都好吸引,下次都想再黎試吓! 😍😍麻辣滷水系列 成個凍櫃都係好多唔同嘅涼拌小食,令人眼花撩亂選擇困難呀真係!麻辣系列我哋揀咗牛脷$38同金錢肚$38,兩款都好入味,辣辣地好開胃。牛脷唔韌同埋都好厚身好大塊,食落啖啖肉!金錢肚就好爽口好開胃😍涼拌系列 我哋叫咗蔥油手撕雞 $38,已經拆晒骨可以啖啖肉咁食,唔辣都好好味,雖然只係$38但份量都好多,性價比高👍🏻桂圓紅棗冷泡茶 $15 冷泡茶都有好多唔同種類,例如有白桃烏龍、玫瑰花、菊花杞子決明子

醉雞翼 $38

金王滿船 $88

麻辣滷水系列

涼拌系列

桂圓紅棗冷泡茶 $15
冷泡茶都有好多唔同種類,例如有白桃烏龍、玫瑰花、菊花杞子決明子茶等等,我就揀咗桂圓紅棗冷泡茶,同平時自己沖嘅好唔同,值得一試!

📍 襟撈湯飯 (土瓜灣)
土瓜灣馬頭角道53號地舖