2022-05-26
呢間係尖沙咀裝潢高級嘅手工火鍋店之前已經試過一次☺️ 價錢雖然比一般嘅貴,但係食過之後就會覺得值回票價🥰一開始店員會俾一個九宮格嘅調味料自選調味,唔洗自己行出去拎,方便好多👍🏼❣️招牌頂級花膠雞煲翅鍋 $688雞煲翅鍋賣相好靚🌼建議煲滾之後先試下個湯,雞湯味清甜濃郁,唔會油,完全飲到停唔到口🤤材料有唔小嘅花膠同雞件,雞件一滾起就要快啲食,如果唔係就會越煮越老!裏面仲有娃娃菜同腐皮,淨係飲湯同食配料都飽飽地😆❣️招牌牛肉拼盤(中) $388呢款拼盤分別有本地手切牛、安格斯牛肉、牛舌、牛胸爽、牛心椗同牛柳粒。一上枱見到擺盤好靚,打卡一流👍🏼,我個人最鍾意牛舌、牛胸爽同牛柳粒🥰牛舌爽口一啲都唔韌,牛柳粒嘅油香好正!牛胸爽夠爽口配埋牛肉一齊食呢個配搭真係冇得輸🤩呢個份量兩個人食嚟講就啱啱好啦❣️招牌新鮮鵝腸 $108分量一啲都唔少,而且鍾意食肥腸嘅一定要嚟試😙邪惡得來又好正,質地夠曬爽口👍🏼相當唔錯!❣️野生竹笙 $1288大條竹笙,每條都有差唔多手掌咁長,口感爽口,吸收埋湯嘅精華一齊食,讚🥰❣️自家製黑松露蟹肉餃(半份) $68餃子皮超煙韌😙黑松露嘅味道都好香,裏面仲有菇粒,不錯不錯🤤❣️自家製紫菜響鈴
❣️招牌頂級花膠雞煲翅鍋 $688
❣️招牌牛肉拼盤(中) $388
❣️招牌新鮮鵝腸 $108
❣️野生竹笙 $128
❣️自家製黑松露蟹肉餃(半份) $68
餃子皮超煙韌😙黑松露嘅味道都好香,裏面仲有菇粒,不錯不錯🤤
❣️自家製紫菜響鈴 $88
響鈴炸得好脆,紫菜亦都好厚身又大塊,浸一浸即刻食,不過略嫌中間口感偏厚咗啲,但整體味道相當唔錯👍🏼
飲品方面🥤
-竹蔗茅根(一榨) $68
🌟環境舒適整潔,氣氛不錯,整體食物質素都唔錯,值頭回頭👍🏼不過座位對我嚟講就係少少頂腳🤣