係蜜桃嘅季節呀🍑~🍑~🍑~之前facebook/instagram睇到介紹呢間日本cafe有蜜桃米pancake,作為蜜桃控,當然要同港女朋友嚟試下再打埋卡啦。加上標榜pancake係用米做嘅,又幾特別。海膽和風卡邦尼烏冬Fusion之作,carbonara加上海膽,新鮮嘅組合。bacon亦不是一般嘅bacon, 係厚切五花煙肉,一片片同海膽鋪上carbonara烏冬上面,食落好creamy好滑,原來carbonara同海膽又幾夾架喎。鮮果開心 Pistachio Pancake with Seasonal Fruits呢期蜜桃當造,所以seasonal fruit就係蜜桃喇!造型十分少女,粉紅碟襯上深綠色pistachio jam, 深紅色berry jam,白雪雪白桃,深紅色 pouched pear, fluffy嘅cream,好悅目嘅顏色。好可惜,蜜桃完全未熟,食落去好硬,都幾失望。不過好彩其他elements拉返分,主角pancake好好食,唔會好似啲梳乎厘pancake咁一陣風咁食左等於無食,亦都唔會太heavy,雖然食唔到米做嘅感覺,但硬係覺得同平時用麵粉整嘅唔同啲。cr
係蜜桃嘅季節呀🍑~🍑~🍑~

海膽和風卡邦尼烏冬
呢期蜜桃當造,所以seasonal fruit就係蜜桃喇!造型十分少女,粉紅碟襯上深綠色pistachio jam, 深紅色berry jam,白雪雪白桃,深紅色 pouched pear, fluffy嘅cream,好悅目嘅顏色。好可惜,蜜桃完全未熟,食落去好硬,都幾失望。不過好彩其他elements拉返分,主角pancake好好食,唔會好似啲梳乎厘pancake咁一陣風咁食左等於無食,亦都唔會太heavy,雖然食唔到米做嘅感覺,但硬係覺得同平時用麵粉整嘅唔同啲。cream都整得好fresh好light,唔鍾意食cream嘅我都覺得好好食。一啖cream一啖pancake,好滿足!