2018-08-16 1848 瀏覽
The one食肆多, 之前食過the cambo覺得佢既咸食同甜品都好食, 見佢隔離都有間類似餐廳, 所以今次就食下呢間, 原來都唔錯~ 好彩早啲去, 因為八點已經有唔少人係出面排隊等食了~~ 對於越菜/泰菜沙律情有獨鐘, 次次都揀唔到要柚子沙律定木瓜沙律, 最後朋友就話why not both? 哈哈無錯, 揀哂唔洗爭~ 兩個沙律都幾大盤, 附上魚露比我地自己想落幾多都得。 柚子沙律原來都有唔少青木瓜絲, 反而柚子唔係話太多, 最多份量竟然係海鮮, 又有蝦又有魷魚仔, 幾足料喔。而我最中意就梗係雞絲沙律, 因為我係雞控嘛~~雞絲份量都多, 唔會好嚡口。唔夠喉所以就叫左雞絲撈檬了~ 睇落同雞絲沙律好似, 哈哈, 檬粉比較幼身具彈性, 不過唔會好大碗, 係女仔食量既Portion~米紙捲係越南野食必點的~~ 難得呢到有咁多款揀, 平時我都愛食燒豬頸肉或者係扎肉大蝦, 今次有三文魚幾特別就叫左。一客切左4件比想像中大份, 米紙幾有韌性唔會太厚或者太薄食唔到, 不過三文魚就薄身左D, 味道較啖。朋友叫左佢最愛既椰青, 本身我都唔好椰青, 但偷飲左佢一啖之後就不停咁飲佢XDD 因為真係好清甜

而我最中意就梗係雞絲沙律, 因為我係雞控嘛~~
雞絲份量都多, 唔會好嚡口。

XDD
因為真係好清甜, 而且好大個, 飲極都仲有咁, 中意椰青既朋友唔好錯過喔。

食完仲有甜品叫!!