2018-01-18 658 瀏覽
今晚走到佐敦鬧巿區,經過呢間其貌不揚的泰式餐廳。感覺細小,但門口已經有位員工熱情招呼。晚巿時間,已經坐滿五、六枱。員工帶領上二樓位置。餐牌種類豐富,真係樣樣都想叫曬價錢相對九龍城會貴少少...三人分別點了四樣野...先點個泰式炒芥蘭上菜時,熱辣辣,炒得好香!必食之選隨即再上泰式海鮮炒飯...外貌睇落普通,點知食落有驚喜。同樣樣熱辣辣,有好多海鮮係曬份面。飯炒得粒粒分別,唔會太硬或者太淋,剛好!裡面有青口、蝦、魷魚。每啖入口,飯充滿海鮮、蕃茄香味。未食完個飯就上埋個泰式香葉辣椒肉碎炒河粉呢個都係熱辣辣,相中都見到d煙。如果中意食辣,好推介食呢款!炒得好香,辣得過癮,唔會太辣。而我好怕平時呢d炒河粉好油,呢個絕對唔會!最後點左半隻泰式燒雞,點菜時,職員話要即刻整,要等起碼半個鐘。我地都決定一試,我諗等左大約20分鐘左右就上菜。先睇賣相都好吸引!香味樸鼻!再食,個個都讚不絕口。皮脆、肉滑。再點埋甜酸醬,將味更提升,等耐少少都值得!!整體好滿意,三個人總共食左$295!特別冬天,每道菜都熱辣辣上,食得好滋味,可以再繼續食!

餐牌種類豐富,真係樣樣都想叫曬

價錢相對九龍城會貴少少...

三人分別點了四樣野...先點個泰式炒芥蘭
泰式炒芥蘭

上菜時,熱辣辣,炒得好香!必食之選

隨即再上泰式海鮮炒飯...
泰式海鮮炒飯

裡面有青口、蝦、魷魚。每啖入口,飯充滿海鮮、蕃茄香味。

未食完個飯就上埋個泰式香葉辣椒肉碎炒河粉
泰式香葉辣椒肉碎炒河粉

泰國燒雞 (半隻)

泰式炒芥蘭
泰式海鮮炒飯
泰式香葉辣椒肉碎炒河粉
泰國燒雞 (半隻)
  • 泰式燒雞
  • 泰式香葉辣辣肉碎炒河粉